Înainte de a salva copilul pe activităţi, cred că despre asta.

Ne se pare că copiii sunt acumNe se pare că copiii sunt acum

Ce un frumos septembrie! Înapoi la grădiniţă, la şcoală şi rokroczny dilemă-ce cursuri suplimentare pentru a înscrie un copil, să îşi exploateze potenţialul şi să ofere cel mai bun start posibil şi dezvoltare? Înainte de a salva un copil pentru toate activitatile posibile, cred că înainte de a umple calendarul până la refuz şi nu lasă un minut singur gratuit.

Matinee.

Serviciu de trezire, ceas cu alarmă, aglomeratia de dimineata. Vino pentru micul dejun, spălaţi dinţii, costum de sus ca rapid, în cazul în care ai pantofi, un rucsac au ambalate, nu uitaţi micul dejun a doua! Repede, repede, în maşină! Pfiu, papa, au o buna ziua, pentru a vedea aproximativ 15!

Scoala.

La o lecţie la lecţie, scurtă pauză, în timpul căreia puteţi abia face la consumul de sandwich-uri şi o scurtă vizită la toaletă. Stai liniştit, nu vorbi, asculta, ridică-te, stai jos, citit.

După şcoală.

Relaxaţi-vă? Cum să se relaxeze? Oh nu. Dupa scoala am merge mai departe pentru a educa! Karate, fotbal, balet, instrumente muzicale, piscina. Trafic de la un capăt al oraşului la altul, în grabă, în maşină este înghiţit rapid.

În casă.

Restul. ce? nu. Acum facem temele.

Seară.

Distractiv? Dar de unde! Nu există nici timp pentru prostii! Aveţi nevoie pentru a mânca cina rapid, se scălda şi Culcă-te la culcare. La urma urmei, mâine aveţi şcoală!

Dar copiii nostri trebuie sa inveteMâna sus – care la acasă, astfel încât acesta este ceea ce pare? Deoarece pentru mine a făcut-o. Până când am început să observaţi că copiii mei sunt gestionate de un exces. Un exces de stimuli, senzaţii şi emoţii. Şi în timp ce facem aceleaşi lucruri fascinante, copiii mei sunt fericit atunci când putem în cele din urmă închis în camera lui, o oaza de liniste si sa te distrezi, relaxaţi-vă şi uită-te la tavan. Un singur cuvânt: petrece timpul aşa cum le place. Fără gderania, disciplina, reguli şi Bell, care contează în jos de timp.

Este greu pentru mine, pentru că atunci am pierdut controlul asupra ceea ce fac ei şi se întâmplă că am apoi curăţare mai mult, trebuie să trage un chat informativ sau am nevoie pentru a separa triburile de luptă. Dar de data asta, pentru că am face de obicei copil zambind, care, în cele din urmă, ar putea simti libertatea.

Viaţa noastră întreagă sunt regulile, interdicțiile și comenzi.

Viaţa copiilor este de fapt unul mare non-. Pentru că în măsura în care noi, adulţii, deşi ne sunt respectarea regulilor de societate, cu toate acestea, avem liber arbitru si putem decide, cel puţin o parte din viaţa sa. Lipsa de această capabilitate în orice formă trebuie să fie pentru copii extrem de frustrant. Acasă, la şcoală, şi adesea după şcoală, în tot acest timp cineva controlează. Luminoase, strănut, deci este din lume. În cele din urmă, părinţii sunt pentru a aduce, ei stiu mai bine ce este mai bine pentru copil. Dar este întotdeauna?

Înainte de a salva copilulNe se pare că copiii sunt acum mai bine, deoarece am avut numai Donald Duck, şi au o biblioteca Netflix nelimitat, acces la Internet şi tv cu mai multe canale, care zbura zână, deoarece fiecare bebelus poate manipula smartphone-ul tău, şi am avut ceea ce Topul telefoniei pe cablu şi nu ştia cine este de asteptare pana cand am auzit de halo, pentru că o dată a fost o bancă rupt în parc, iar acum in acest loc copiii noştri joacă pe wypasionym condus în locul de joacă.

Am avut, cu toate acestea, ceva că copiii noştri vor fi lipsă.

Am avut autonomie. Adulţii nu ne furnizaţi entertainment pachet 24 de ore pe zi, am ştiut că ceea ce plictiseala, inactivitate, şi nu face nimic. Si am doar depinde de ceea ce va face această plictiseala. Noi am fost capabil să meargă prin copaci, fără teamă, că potargamy dezajnerskie pantaloni, desigur după o verisoara mai vechi, cu patch-uri la modă. Noi am fost capabil să schimb papierkami cu guma Turbo, care erau sinonime cu luxul şi care au avut ei, a decis în curtea din spate. Am fost capabili să gazdă jocuri în concursuri scuipa, care din acel moment a fost distractiv creative. Dacă aţi avut o nakombinować, îndoiţi şi prelate pentru a câştiga! Am putea rula prin pădure, fără teama că ne devoră căpuşă.

Acum, cu toate acestea, se pare că pentru noi că copiii nu ar trebui să fie o reacţie şi libertatea. În cazul în care am putut nu încredere în ele, care timp pentru tine pot folosi în felul său propriu, şi copiii se joacă. Dacă copiii trebuie doar mai mult disciplina şi responsabilităţi? La urma urmei, ei trebuie să fie mai bine decât noi, şi am fost mult timp ştim că abilităţile şi competenţele sunt incluse în preţ. Deci va trebui să pack în acest cap mic, cât mai mult posibil, din anii timpurii.

Oricine va spune că viaţa este, la urma urmei, o trupa de taxe, nu poti juca doar cu tot timpul.

Bine, probabil ca nu. Acest lucru este pentru că copiii noştri merg la grădiniţă, apoi la scoala, salvaţi-le pe activităţi, vom cumpăra jucării educative şi vă încurajăm să citiţi cărţi şi ca avem bani, am să vă arate lumea.

Dar copiii nostri trebuie sa invete sa gestioneze timpul lor. Trebuie să aibă, cu toate că uneori, deşi marginal, cu toate că pentru o clipă, posibilitatea de a face lucrurile pe care le place. Şi, după mult timp în care acestea sunt în siguranţă, vă permite să le va. Nu 5 minute pe zi. Să fie de rutină, să le fie clar aşteptările, dar lăsaţi-o să fie timp fără un plan. Cel mai bun după şcoală, acasă, pe terenul de joacă, pe teren. Fiecare zi va fi prioritatea noastră de top.

Dar copiii nostri trebuie sa invete sa gestioneze timpul lor. Trebuie să aibă, cu toate că uneori, deşi marginal, cu toate că pentru o clipă, posibilitatea de a face lucrurile pe care le place. Şi, după mult timp în care acestea sunt în siguranţă, vă permite să le va. Nu 5 minute pe zi. Să fie de rutină, să le fie clar aşteptările, dar lăsaţi-o să fie timp fără un plan. Cel mai bun după şcoală, acasă, pe terenul de joacă, pe teren. Fiecare zi va fi prioritatea noastră de top.

În cazul în care copiii nu permit, în cazul în care nu le vom oferi un pic de aer, aţi putea găsi că aceste revolte, aceste obiecţii, grimasă, lipsa de cooperare, este tot deoarece copii nevoie doar de spaţiu. Şi în această privinţă nu diferă de adulţi care aspiră la acest moment pentru tine, şi când nu vine, apare în frustrare.

Înainte de a salva un copil pentru toate activitatile posibile, cred că înainte de a au umplut până la refuz cu calendarul şi nu lasă un minut singur gratuit. Stimulare excesivă este mai periculos decât plictiseala.